Taner Karabulut

tkarabulut@yeditepe.edu.tr
0216 578 00 00 (1987)

1961 yılında Gürün’de doğdu. İlkokul öğrenimini Gürün’de, orta ve lise öğrenimini Malatya Öğretmen okulunda tamamladı.Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde 1984  yılında  tamamladıktan sonra resmi ve özel okullarda öğretmen, bölüm başkanı, yönetici ve Okul Müdürlüğü gibi görevleri yanı sıra sporcu yetiştirme gayreti içinde yıllarca  Artistik Cimnastik antrenörü olarak görev yaptı.Eğitimli sporcu yetiştirme arzusunu o sırada görevde bulunduğu İstek Özel Acıbadem Okulları’nda, İstek Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan ve Vakıf Yönetimi’nin  her türlü desteğini alarak 1993 yılında olimpik malzemelerden oluşan ülkemizdeki ilk  Okul Cimnastik Salonu’nu kurdu.Anaokul ve İlköğrenimin ilk sınıflarından oluşturduğu Artistik Cimnastik takımları yıllarca Türkiye Şampiyonlukları gibi dereceler alırken, alttan gelen gruplarla da onlarca sporcu öğrencinin burslu olarak hem iyi eğitimli hem de başarılı sporcular olarak gelişmesine katkıda bulundu.İstek Okullarındaki görevi yanı sıra 2001 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi mezuniyet ve açılış organizasyonlarında görev aldıktan sonra 2004’te  tam zamanlı olarak Yeditepe ailesine katıldı.

Üniversitemizdeki görevi yanı sıra Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) YK Üyeliği, TGOSBF Korfbol Asbaşkanlığı, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yükseköğrenim (MUBESYOM) kurucu üyeliği, başkanlığı ve birçok STK görevlerinde de bulunmuş olup, bu görevleri gereği yaz ve kış olmak üzere 6 Üniversiade ve 3 Avrupa Üniversite oyunlarında hem üniversitemizi hem de ülkemizi yönetici olarak temsil etmiş, halen bu görevlerine devam etmektedir.