Aslıhan Erguvan

aslı
aslihan.erguvan@yeditepe.edu.tr

Tiyatroda yazarlık, yönetmenlik, oyunculuk, video tasarımından, müzik sektöründe etkinlik direktörlüğüne kadar,  sanatın farklı alanlarındaki 15 yıllık tecrübesinin ardından, Yeditepe Üniversitesi Kültür ve Sanat Yöneticisi olarak kariyerine devam etmektedir.

Marmara Üniversitesi Ekonometri Lisans, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Yüksek Lisansın ardından British Council’den aldığı burs ile Londra’da Arcola Theatre’da asistanlık ve yardımcı yönetmenlik yapmış, Glastonbury ve Hopfarm gibi dünyanın önde gelen müzik festivallerinde prodüksiyonda çalışmıştır. İlk yazdığı oyun Lulabay bir cihangir hikayesi, Pangar Yapımı olup, 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapmış ve sezon boyunca oynamıştır. Dot tiyatrosunda uzun yıllar dramaturji asistanı olarak çalışmış, pek çok oyunun tanıtım filmini çekip kurgulamış ve video tasarımını yapmıştır. Zeynep Günsür yönetiminde 3 yıl Hareket Atölyesi’nde doğaçlama oyunculuk çalışmış, Şekersiz, Külkadın, Çelik Manolyalar, Afife Jale Tiyatroda yeni kuşak ödülü alan Vur/Yağmala/Yeniden tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer almıştır. Ayrıca, Şahika Tekand’ın kurduğu Studio Oyuncuları’nda tiyatro eğitimi, Şehir Tiyatroları’nda Emre Koyuncuoğlu ile çağdaş tiyatro metinleri ve oyunculuk, Serdar Biliş ile İngiliz Tiyatrosu Metin Analizleri ve oyunculuk, Susan Main ile Linklater Tekniği Ses eğitimi, Zişan Uğurlu ile oyunculuk, Meltem Cumbul ile Eric Morris method oyunculuğu eğitimlerini tamamlamıştır. Ardından sektörün önde gelen uluslararası müzik oganizasyon şirketi Charmenko’da Proje Yöneticiliği görevini üstlenmiş ve pek çok konser ve festivale imza atmıştır.