Vahit Zorlu

vahit.zorlu@yeditepe.edu.tr

1955 yılında Isparta’da doğan Vahit Zorlu, ilk ve orta eğitimini Aydın’da, lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi-Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde tamamlamıştır.

1977 yılında İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde başlayan iş yaşamı, 1979 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi ve sonrasında Kabataş Erkek Lisesi ve Özel Moran Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yaparak devam etmiştir. Devamında, 1987 yılında işe başladığı İstek Vakfı Özel Belde Lisesi’nde “Beden Eğitimi Öğretmeni”, “Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanlığı” ve “İstek Okulları Spor Koordinatörlüğü” unvanları altında olmak üzere 24 yıl boyunca kesintisiz çalışmıştır. Son olarak, 2011 yılından itibaren tam zamanlı olarak Yeditepe Üniversitesi Spor Kültür Müdürlüğü’nde “Hentbol Antrenörü” olarak çalışmakta ve halen bu görevlerini sürdürmektedir.

Vahit Zorlu, 1978 yılında Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde hentbol antrenörlüğü eğitimi almış olup, okullar düzeyinde Beyoğlu Fındıklı Lisesi, Özel Moran Lisesi ve İstek Vakfı Özel Belde Lisesi’nde ve kulüpler düzeyinde ise Taç Spor, Arçelik, Profilo Holding, Yeşilyurt, Beşiktaş, İstek Vakfı, Dostspor ve Yeditepe Spor kulüplerinde birçok İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları yaşamıştır. Vahit Zorlu ayrıca, İtalya’nın Teramo kentinde gerçekleştirilen Hentbol Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na İstek Vakfı ve Dostspor kulüpleri ile toplam 37 kez katılmış olup, bu turnuvalarda 2 kez Avrupa İkinciliği, 1 kez Dünya İkinciliği (Dostspor)  ve 1 kez Dünya Üçüncülüğü (İstek Vakfı) elde ederek, ülkemizi gururlandırmıştır. İlaveten, Yeditepe Üniversitesi Erk. Hentbol takımı ile de 2016 yılında Hırvatistan’ın Rijeka kentinde ve 2018 yılında Portekiz’in Coimbra kentinde yapılan Üniversiteler Avrupa Şampiyonalarına da katılmışlardır.

Ayrıca, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu’nun Yunanistan’da düzenlediği Dünya Okullar Şampiyonası’nda İstek Vakfı Özel Belde Lisesi ile 9. olmuş, Milli Takımlarda 1978 yılından bu yana kadın-erkek takımlarda çeşitli kereler görev yapmış, Üniversiteler Olimpik Milli Takımı ile Güney Kore Olimpiyatları’nda antrenör olarak görev yapmış, Yeditepe Üniversitesi Erkek Hentbol takımı ile Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde etmiş ve 11 yıldır aralıksız olarak hentbol Türkiye süper liginde takım çalıştırmıştır.

Vahit Zorlu, Hentbol Federasyonu’nda ve Okul Sporları Federasyonu’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve teknik düzeyde diğer bir takım görevler de üstlenmiştir.