Birebir görüşmelerin yanı sıra kampüs diyetisyenleri beslenme ile ilgili çeşitli konularda çalışanlara ve öğrencilere grup eğitimleri vermektedir. Kurumumuz diyetisyenlerinin planladığı seminer ve workshoplar; beslenme konusundaki güncel konuları, beslenmede oluşan bilgi kirliliğinin bilimsel veriler sunulup giderilmesini, sağlıklı beslenme bilincinin oluşturulup süreklilik kazanmasını sağlamak amacıyla düzenli olarak planlanmaktadır. Planlanan eğitimler kampüs içinde bulunan tüm paydaşlara açık şekilde, kampüs genelinde duyuruların yapılmasının ardından gerçekleşmektedir.
Diyetisyen Aleyna Yıldırım ile Sağlıklı Ara Öğün Atölyesi
"Yurt hayatında sağlıklı beslenmek mümkün mü ?" Evet, mümkün.
Sağlıklı ara öğün atölyemizde, öğrencilerin kolayca hazırlayabileceği, besleyici ve pratik tariflerle dolu keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. Atölye boyunca, dengeli bir beslenme için ara öğünlerin öneminden bahsettik ve ulaşılabilir malzemelerle lezzetli tarifler hazırladık. Katılımcı öğrencilerimiz hem bilgilendi hem de sağlıklı atıştırmalıkların tadımlarını yaparak keyifli vakit geçirdi.
Laktoz veya glutene karşı hassasiyeti olan öğrencilerimizin her tarifi tadabilmeleri adına laktozsuz süt, laktozsuz labne peyniri, karabuğday patlağı, karabuğdaylı müsli gibi ürünler kullandık. Menümüzde chia puding, fıstık ezmeli enerji topları, sebze dürüm ve karabuğdağ patlağı, fıstık ezmesi ve balın birleştiği lezzetli bir ara öğün vardı. Etkinliğimizin detaylarına Yeditepe Üniversitesi Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.
Duygusal Beslenme
Birçok insan için yeme alışkanlıkları sadece fiziksel açlığı değil, aynı zamanda duygusal ihtiyaçları da karşılamak anlamına gelebilir. Duygusal beslenme ile başa çıkmak, sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzını sürdürmek için önemli bir adımdır. Bu seminerde, duygusal beslenmenin ne olduğunu, neden oluştuğunu ve bu alışkanlıkları yönetmek için etkili stratejileri keşfedeceğiz.
Su, hayatın temel kaynağıdır ve sınırlı bir kaynaktır. Bu seminerde, beslenmenin su kaynaklarının korunmasında oynadığı kritik rolü keşfedeceğiz. Gıda üretimi, su tüketiminin büyük bir kısmını oluştururken, sürdürülebilir beslenme seçimleri ile su tasarrufu sağlamak mümkün. Bu seminerde, bu önemli konuyu ele alacak ve su kaynaklarını koruma yolunda atılacak adımları tartışacağız.
Beslenme hakkında pek çok yanlış bilgi vardır ve bu yanlışlar sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Sağlığımızı korumak ve en iyi beslenme alışkanlıklarını geliştirmek için bu seminerde, beslenme dünyasındaki en yaygın yanlışları ele alacak ve doğru bilgiye dayalı sağlıklı beslenme ipuçlarını keşfedeceğiz.
Sürdürülebilir beslenme, hem sağlığımızı hem de gezegenimizi koruma amacıyla önem kazanan bir konu haline geldi. Bu seminerde, sürdürülebilir beslenmenin ne olduğunu ve neden bu kadar önemli olduğunu keşfedeceğiz. Aynı zamanda, günlük hayatta sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarını benimsemenin yollarını tartışacağız.