Bireysel ve Akademik Gelişim Ofisi; yeni gelen öğrencilerin üniversiteye uyum sürecini kolaylaştırmak, öğrencileri üniversite yaşamına hazırlamak, akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla farklı programlar yürütür. Yürütülen programlarla; öğrencilerin üniversite deneyimi kişisel, sosyal ve entelektüel yönden zenginleştirmek, akademik başarılarını desteklemek hedeflenir.
Üniversite yaşamının ilk senesinde sağlanan destek hizmetleri ile öğrenciler; öğrenmeye açık, kendi potansiyelini keşfeden, akademik başarısı yüksek, farkındalık sahibi, kendine güvenen bireyler olmalarının yanı sıra kişisel gelişimine katkı sağlama yollarını keşfeder.
Oryantasyon
Yeni girişli öğrencilerin öğrenimlerinin ilk yılına ilişkin pek çok bilgi edinme fırsatı yakaladığı oryantasyon programında; akademik ve idari birimlerin sunumları, kampüs oryantiring, akran danışmanı ile tanışma ve öğrenci kulüplerinin standını ziyaret etmek gibi kampüs yaşamı ve faaliyetleri ile ilgili bilgi edinilir. Bu sayede öğrenciler keyifli ve eğlenceli etkinliklere katılarak ilk günden arkadaş edinme fırsatı yakalarlar.
Akran Danışmanlığı
Akran Danışmanlığı, üst sınıflardaki öğrencilerimizin, kendi bölümlerine yeni girişli lisans öğrencilerine deneyimlerini paylaşarak yol gösterdiği, üniversiteye uyum sürecini kolaylaştıran bir programdır.
Yeni girişli tüm öğrencilerimize, kayıt işlemlerini tamamlamalarının ardından, Bireysel ve Akademik Gelişim Ofisi tarafından, kendi bölümlerinin üst sınıflarından bir akran danışman atanır. Akran danışmanlar, kendilerine atanan öğrencilerle iletişime geçerek öğrenimlerinin ilk yılında öğrencilere tüm sorularının yanı sıra üniversite yaşamı ve kuralları, yeni arkadaş kazanımı, ders kayıtları, çalışma becerileri, ders dışı etkinlikler gibi pek çok konuda destek verirler.
Yurt Danışmanlığı
Yurt Danışmanlığı, yurt hizmeti alan öğrencilerin, yurt yaşamına uyum sürecinin kolaylaşması; yurt yaşamında sosyal etkileşimin sağlanması amacıyla oluşturulmuştur.
Yurt hizmeti alacak öğrencilerin yurt kayıtlarının tamamlanmasının ardından, Yurt danışmanları Bireysel ve Akademik Gelişim Müdürlüğü tarafından mülakat ile belirlenir. Belirlenen yurt danışmanları, yine Bireysel ve akademik Gelişim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimleri tamamlayarak göreve başlarlar. Eğitimlere katılmak zorunludur. Yurda kayıt olan öğrenciler, benzer deneyimleri önceden yaşamış olan yurt danışmanlarından yurt yaşamı ve kuralları, sosyal etkinlikler gibi birçok konuda destek alır.
PrePlus Academy
Yeni girişli öğrenciler ağırlıklı olmak üzere, lisans öğrencilerinin kişisel gelişimlerine destek sunmak, bilim ve sanat alanındaki güncel konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Bireysel ve Akademik Gelişim Ofisi tarafından yürütülen PrePlus Academy sertifika programı kapsamında, Güz ve Bahar döneminde farklı ders, seminer ve konuşmacılar yer alır.
Programa kayıt olmak isteyen öğrenciler için kayıt tarihleri ve katılım sertifikası için gerekli koşullar Bireysel ve Akademik Gelişim Ofisi tarafından dönem başında duyurulur.
Eğitim Danışmanlığı
Eğitim Danışmanlığı, Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine akademik olarak zaman yönetimi, motivasyon, hedef belirleme gibi konularda Bireysel ve Akademik Gelişim Müdürlüğü ekibi tarafından verilmektedir.
Eğitim Danışmanlığı hizmetinde her öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda aksiyonlar alınır. Aynı zamanda çift anadal-yandal ve yatay geçiş gibi konularda da öğrenciye ihtiyacı olan bilgiler sağlanmakta ve kendi kararını vermesi yönünde teşvik edilmektedir.