Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Sibylle Katharina Sorg, Yeditepe Üniversitesi’ni ziyaret ederek Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Bedrettin Dalan ile Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Durman’la bir araya geldi.
Gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye ile Almanya arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fırsatlar ele alındı. Görüşmede, iki ülke üniversiteleri arasında kurulabilecek akademik ortaklıklar, ortak araştırma projeleri, akademik personel ve öğrenci değişim programları ile bilimsel iş birliğini güçlendirecek ortak çalışmalar değerlendirildi.
Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşen ziyaret, Türkiye ile Almanya arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacak yeni ortaklıkların değerlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.