Betül Tezcan, İpekyol Özel Ödülü'nü Kazandı

b

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen Futuretex İstanbul yarışmasında İpekyol Özel Ödülü’nü kazanan Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans'23 mezunumuz ve Plastik Sanatlar ve Resim Lisans Yandal öğrencimiz Betül Tezcan’ın “Echo Climate” koleksiyonu ulusal basının dikkatini çekiyor.

Dünya Gazetesi, Betül Tezcan’ın “Echo Climate” koleksiyonu, sürdürülebilir tasarım anlayışını ön plana çıkması haberine yer verdi. ‘Tasarım gençlerden, üretim markalardan’ başlıklı haberde mezunumuzla ve tasarımı ile ilgili aşağıdaki içeriği paylaştı:

Sürdürülebilir tasarım öne çıktı

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümünden mezun olan Betül Tezcan, ödülü "Echo Climate" adını verdiği, sürdürülebilir ve çevre dostu materyallerden oluşan tasarım projesiyle kazandı. Tezcan'm ödüllü dört tasarımı, toplamda 12 parçalık bir koleksiyona dönüştü. Koleksiyonun üretimi. İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami Aydm'm firması Aydın Tekstil'in sponsorluğunda tamamlandı ve Zorlu Center'daki İpekyol mağazasında sergilenmeye başladı. Koleksiyondan elde edilecek gelirin tamamı Betül Tezcan'a aktarılacak.

Yarışmayı kazanan tasarımcı Betül Tezcan ise duygularını bizlerle şöyle paylaştı: "Böyle bir yarışmada genç olarak yer almaktan çok mutluyum. Bir noktada bence hepimizin desteklenmeye ihtiyacı var. Yarışma iplikten başlayan bir süreç oldu benim için. Sonra kumaşa dönüştü tasarımlarım, hikayelerim... Aslında, bir kumaş tasarım yarışması Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması. Kumaşların tasarımları bana ait. Sonrasında da bir dönüşüm hikayesi ile kıyafete dönüştü."