Didem Ellialtı'nın Yapımcı ve Oyuncu Olduğu 'Yurt' Filmi Türkiye'de de Gösterimde

d

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film seçilerek Altın Lale Ödülü’nün sahibi olan ''YURT” filmi ülkemizde de gösterime girdi. 3 Nisan’dan beri Tüm Fransa genelinde 72 salonda vizyonda. Haziran sonu da Almanya prömiyerini Munich film festivalinde yaptıktan sonra Almanya’da vizyona girecek. Filmin, uluslararası festival yolculuğu devam ediyor.

Nehir Tuna’nın yazıp yönettiği, hem yapımcısı hem oyuncusu olan Sanat Yönetimi Lisans'05 mezunumuz Didem Ellialtı'nın 'Yurt' filmi; Venedik Film Festivali’nin Bisato d’Oro Ödülleri’nde En İyi Senaryo Ödülü, Saint-Jean-de-Luz Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü ile SFCC Film Eleştirmenleri Ödülü’nü, Marakeş Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ve Annonay İlk Filmler Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı. İstanbul film festivalinde En iyi Film Altın Lale ödülü ve en iyi görüntü yönetmeni ödülünü de aldı.

Didem Ellialtı hakkında;

İstanbul'da doğup büyüyen Didem Ellialtı, Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi ve New York Actor Studio Lee Strasberg Tiyatro ve Film Enstitüsü mezunudur.

Üniversite eğitimi sırasında Radikal Sanat ve Cnntürk'te staj yaptıktan sonra 6 yıl boyunca Fashiontv ve Harvey Nichols'un hazırladığı Fashiontv Dergisi'nin Yayın Editörlüğünü yaptı. FashionTV'de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği 'f People' adlı programda New York, Milano, Paris ve İstanbul'da dünyanın birçok yerinde dünya yıldızlarıyla röportajlar yaptı. 'Melekler ve Kumarbazlar', Signora Enrica ile İtalyan Olmak filmlerinde oynadıktan sonra Al Pacino, Marilyn Monroe ve Angelina Jolie gibi oyuncuların eğitim aldığı New York Actor STudio Lee Strasberg Tiyatro Film Enstitüsü'nde 2 yıl oyunculuk eğitimi aldı.

Daha sonra Stella Adler Oyunculuk Stüdyosunda 6 ay ileri oyunculuk eğitimi alarak farklı oyunculuk teknikleri üzerine çalıştı. New York'taki Marilyn Monroe Tiyatrosu'nda Tennessa Williams'ın yazdığı "Baykuş ve kedi" ve "Yaz ve Duman" adlı tiyatro oyunlarında başrol oynadı. New York'ta birçok orijinal senaryoda ve Broadway oyunlarının kısa film uyarlamalarında rol aldı.

Halen İstanbul – New York'ta yaşayan Didem Ellialtı, New York'tayken Susan Batson Oyunculuk Stüdyosu'na devam ediyor... Ivana Chubbuck'ın metoduyla çalıştı ve bu tekniğin gerektirdiği ileri sahne çalışmaları dersleri aldı.

'İntikam', 'Canım İçi', 'O Hayat Benim' dizilerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Akla Kara Tiyatrosu'nda oynanan Drakula adlı tiyatro oyununda Lucy adlı baş karakteri canlandırdı. Oyuncu son olarak Kumbara, Bir Güzel Hikaye, Karanlıkta Islık Çalanlar, Şüphe, Ben bu Kalanlar Nasıl ve Kara adlı filmlerde rol aldı. Ve son olarak ortak yapımcı ve oyuncu olarak 'Yurt'. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapan 'Yurt', içinde yer alacağı dünya turnesine devam ediyor.

Annesi Ferda Ekberi tanınmış bir moda ve endüstri tasarımcısıdır. Babası Aydoğan Ellialtı bir iş adamıydı ve moda konusunda çok iyi bir zevke sahipti. Erkeksi bir şekilde çok şık. Modayla ilgili tüm ilhamı onlardan geliyor. Bir yaş küçük erkek kardeşi İhsan Ellialtı var ve Türk Hava Yolları'nda purser olarak çalışıyor ve off road'a meraklı.

Oyuncunun ayrıca Nişantaşı'nda ünlülerin stilistliğini ve moda danışmanlığını yapan Di fashionbranding adında bir moda pr showroom'u da var. 'Kara' ve 'Yurt' filmlerinin kostüm sorumlusudur. Ayrıca kendi tasarım markası Diproject ile deri ve triko koleksiyonlarıyla moda alanında da aktif rol alıyor.