Doç Dr. Işıl Savaşer'in 'Geçmişten Günümüze Türk Resim Sanatı' Kitabı Çıktı

ı

Plastik Sanatlar YL'16 ve Plastik Sanatta Yeterlik Phd'20 mezunumuz Doç. Dr. Işıl Savaşer'in dördüncü kitabı olan Geçmişten Günümüze Türk Resim Sanatı' adlı kitabı Paradigma Akademi Yayınları tarafından basıldı.

Savaşer, kitabında uzun yıllar boyunca yürüttüğü araştırmaların sonuçlarını paylaşıyor. Türk boylarından başlayarak Türk resim sanatının çağdaş sanata kadar geçirdiği dönüşümleri ele alan kitap, sanat tarihi meraklıları için de kapsamlı bir kaynak oluşturuyor. Yazar, kitabın hazırlanma sürecinin iki yıl sürdüğünü ve bu süreci derinlemesine inceleyerek kaleme aldığını belirtiyor.

Doç. Dr. Işıl Savaşer hakkında;

Sanatçı, İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Beşiktaş Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünü tamamlamıştır. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Genetik Kürsüsü'nde TÜBİTAK Genetik ödülünü kazanmıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim bölümünde uzun yıllar klasik plastik sanatlar ve sanat tarihi eğitimi almıştır. Yeditepe Üniversitesi'nde Bilimsel Hazırlık programını ve Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans tezini birincilikle tamamlamıştır. Ayrıca, Yeditepe Üniversitesi'nde Doktora tezini yüksek onur derecesiyle ve birincilikle bitirmiştir. Türkiye Ressamlar Derneği, Lebriz.com, UNESCO-UPSD ve AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenliği Derneği'nin Türkiye üyesidir. İngilizce bilmektedir. Doçent Dr. unvanına sahip bir öğretim üyesidir. Plastik sanatlar çalışmalarının yanı sıra sanat tarihi yazarlığı ve sanat eleştirmenliği de yapmaktadır. Çeşitli uluslararası hakemli bilimsel dergilerde, kongrelerde ve bazı basılı sanat yayınlarında makaleleri yayımlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası platformlarda konferanslar vermekte ve disiplinler arası sanat alanında uluslararası dergilere makaleler yazmaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde uzun yıllar görev almış, Altınbaş Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yüksek Lisans Bölümü ve Koordinatörlüğü görevlerini üstlenmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarım bölümünde yarı zamanlı olarak çalışmıştır. Şu anda Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.