Mezun Röportajı: Ömer Ekiz

o

2019 Diş Hekimliği Lisans’19 ve Ağız ve Çene Cerrahisi PhD’24 mezunumuz Ömer Ekiz, İZ Mezun Bülteni-Ekim'24 Sayısı için sorularımızı cevapladı.

Ömer Ekiz hakkında;

İstanbul’da doğan Ömer Ekiz, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden onur derecesiyle mezun oldu. Dr. Ekiz, lisans derecesini tamamladıktan sonra bilimsel ve klinik araştırmalarına devam etti. Yeditepe Üniversitesi, Ağız ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. İstanbul ve Dubai’de klinik ve bilimsel çalışmalarına devam eden Dr. Ekiz, İleri İmplantoloji Cerrahisi, Sert ve Yumuşak Doku Cerrahisi, 20 Yaş Cerrahisi, Estetik, Kozmetik Diş Hekimliği ve Pembe Estetik üzerine çalışmalara odaklanmıştır.

Yurt dışında ve yurt içinde birçok eğitim ve konferansa katılan Ömer Ekiz, The American Academy of Implant Dentistry (AAID); Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Derneği (AÇBİD); Türk Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Derneği (TAOMS); Estetik Diş Hekimleri Akademisi Derneği (EDAD); 1905 Kültür Sanat ve Spor Derneği ve 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD) üyesidir.

Yeditepe Üniversitesi deneyiminizden bahseder misiniz?

2013 yılında başladı benim Yeditepe maceram. Diş Hekimliği Fakültesi ise her zaman Türkiye’nin en iyisi olmayı vizyon edinmiş bir yer olarak ilk hedefim olmuştu. Diş hekimliği eğitimimi ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim dalında doktoramı Yeditepe’de onur derecesiyle tamamladım. Kampüsün modern mimarisi ve yeşil alanlarıyla harika bir kampüs deneyimi yaşadım. Kayışdağı ile birlikte Bağdat Caddesindeki kampüsümüzde geçen süre benim için yoğun, zor ama verimli bir yolculuktu. Çok şey öğrendiğim, harika insanlar tanıdığım bir deneyim oldu. Aldığımız eğitim, hocalarımız ve bize verdikleri katkıları kelimeyle anlatmak zor. Bugünkü aklım ve tecrübemle tekrar o günleri yaşayabilmeyi çok isterdim. Yeditepe Üniversitesinde öğrenci olmak büyük bir ayrıcalıktı.

Kariyerinizde Yeditepeli olmanın getirdiği farklar, avantajlar neler oldu?

Şimdi geri dönüp baktığımda fark ediyorum ki, ilk mezun olduğumda anlayamadığım ancak zaman içerisinde görebildiğim pek çok şey kazandırmış Yeditepe bana. Akademik olarak en iyi hocalardan teorik ve pratik bir temel alırken, iyi İngilizce öğrenmişim, kendimi temel tip bilimleri ve klinik bilimler gibi alanlarda geliştirebilmiş ve aynı zamanda sosyal etkinliklere katılıp kendimi donanımlı hale getirebilmişim. Ama bunlardan daha önemlisi; başarılı iletişim kurabilmeyi, vizyon ve misyon edinebilmeyi, olaylara doğru açıdan yaklaşmayı, kendi değerlerini oluşturmayı öğrenebilmenin de sosyal ve duygusal açıdan hayatıma çok katkısı olduğunu kabul etmeliyim. Bugün dünyanın birçok farklı ülkesinden, bir çok prestijli okulundan mezun diş hekimleriyle aynı uluslararası alanda yer edinebilmiş ve uluslararası düzeyde oldukça fazla hasta tedavi etmiş bir doktor olarak okulumun kariyerimdeki etkisi elbette ki çok büyük.

Sizce kariyerinizde önemli dönüm noktası ne oldu?

Kariyerimde en önemli nokta, Yeditepe Üniversitesi’nde okuduğum dönemde  şekillenen; nerede, nasıl bir ortamda, hangi vizyonla, nasıl bir iş yaparak çalışmaya erken karar verebilmiş olmamdır. Her zaman uluslararası düzeyde çalışmalar yapmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedeflerimden biriydi.

Tüm genç arkadaşlarıma tavsiyem, mümkün olduğunca projeler ve stajlarla kariyerlerine erken zamanda yön vermeleri olur.

Kariyer yolculukları için öğrencilerimize/yeni mezunlarımıza önerileriniz nelerdir?

Harika bir okuldalar, alabileceklerini almaya vakitlerini iyi kullanmaya baksınlar. Yeditepe Üniversitesi, oldukça zengin bir akademik içerik sunuyor öğrenciye ama burada iş yine öğrencinin kendisine düşüyor. Üniversitenin sunduğu yurtdışı staj veya eğitimlere mutlaka araştırsınlar. Teorik ve pratik olarak kendilerini geliştirmek için spesifik hedefler belirlesinler. İyi bir çevre ve network edinsinler çünkü günümüzdeki en önemli değerlerden biri bu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bülten okurlarımızla paylaşmak istediğiniz mesajınız nedir?

Cumhuriyetin bize kazandırdıklarını çok iyi görüyor, korumak ve devam ettirebilmek adına üzerimize düşenleri yapmamız gerektiğine yürekten inanıyor ve bunu sonuna kadar destekleyen bir okuldan mezun olmanın gururuyla ülkemi dünyada elimden geldiğince temsil ediyorum. Öğrenmekten vazgeçmeyin ve tutkularınızın peşinden gidin. Keyif aldığınız işleri yaparken en iyisi olmayı hedefleyin ve bununla birlikte insani değer ve duygularınızı kaybetmeyin. Yeni yüzyılın bizim gibi gençlere çok ihtiyacı var!