Ana içeriğe atla

Mezunlardan Ağustos "İZ"leri: Özge Kalvo

mm

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunumuz Özge Kalvo, Avustralya’da düzenlenen Gourmet Traveller Annual Restaurant Awards’ta “Best New Talent” (En İyi Yeni Yetenek) kategorisinde finalist oldu! 👩‍🍳 Şefliğini yaptığı Olympus restoranı ise “Best New Restaurant” (En İyi Yeni Restoran) adayı olarak büyük bir başarıya imza attı. Dünyanın önde gelen gastronomi otoriteleri tarafından takdir edilen mezunumuzu yürekten kutluyor, ilham verici yolculuğunda başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Röportajında, aşçılığın kariyer planında ilk sırada yer almadığını anlatan Kalvo, “Asıl planım doktor ya da diş hekimi olmaktı.” diyor. Ancak, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı ile tesadüfen tanışması, onu mutfak tutkusunu takip etmeye ve gastronomi bölümüne kaydolmaya ikna etmiş. Bu karar, hayatının dönüm noktalarından biri olmuş.

İstanbul doğumlu olan ve şu anda Sydney’deki Baba’s Place restoranında sous chef olarak görev yapan Kalvo, mutfağa olan sevgisini ve yaratıcılığını her fırsatta yansıtıyor. Röportajında ayrıca, domates, beyaz peynir ve pastırmayla hazırlanmış Türk usulü menemeni basit ama lezzetli bir kahvaltı önerisi olarak paylaşıyor.