Ana içeriğe atla

Mezunlardan Eylül ''İZ''leri: Tuğçe Mirza

tt

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ’18 mezunu Executive Şef Tuğçe Mirza, İstanbul Modern’de hizmet veren Restoran Modern’de yeni tadım menüsü ile konuklarını buluşturuyor. Anadolu’nun geleneksel tatlarını modern teknikler ve sürdürülebilir malzemelerle harmanlayan menü, sanat ile mutfağı bir araya getirerek fark yaratan bir deneyim sunuyor.

Mutfakla tanışması çocukluk yıllarına dayanan Mirza, lezzet yolculuğuna annesinin mutfağında başladı. “Mutfak, bir süreçti, bir yaratıcılık alanıydı. Her tarif bir keşif, her tat bir ifade biçimiydi” diyen deneyimli şef, aşçılık mesleğine yönelmesinin arkasındaki motivasyonun da bu süreci derinlemesine keşfetme isteği olduğunu belirtiyor.

Mirza’nın mutfaktaki yolculuğu, Norveç’te çalıştığı Esben Şef ve ekibi ile uluslararası bir boyut kazanıyor. Farklı kültürlerden gelen profesyonellerle bir araya gelerek, birlikte mükemmel yemek deneyimleri yaratmanın önemini vurgulayan Mirza, “Mutfak, insanları bir araya getiren, kültürleri, fikirleri ve duyguları paylaşma fırsatı sunan bir alan. Yemek yapmanın gücünü ve anlamını bana bir kez daha hatırlattı” ifadelerini kullanıyor.

16 saatlik yoğun mutfak temposu ve yaratıcı süreçler, Mirza için sadece yemek yapmanın ötesinde bir anlam taşıyor. Restoran Modern’deki yeni tadım menüsü, konuklara bu deneyimi doğrudan yaşama fırsatı sunuyor ve Executive Şef Tuğçe Mirza’nın modern ve sürdürülebilir mutfak yaklaşımını gözler önüne seriyor.