Kuzey Avrupa'nın en büyük film festivallerinden Tallinn Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştiren Tavşan İmparatorluğu filmi ile 'En İyi Senaryo Ödülü' kazanan Seyfettin Tokmak, jüri ödülü verirken yaptığı açıklamada "Ürkütücü. Düşündürücü. Yürek parçalayıcı. Dokunaklı ama küçük bir umut kıvılcımı da çaktırıyor. Filmin senaryosu, duygusal vuruşlar ve teknik kısıtlamalarla sömürü, çocuk şiddeti ve yoksulluk gibi daha ağır temaları hassas bir şekilde ele alıyor." dedi.
Tavşan İmparatorluğu filmi, dostluk, hayal gücü ve zorluklara karşı direnişin sınırlarını keşfe çıkarken; tazı yarışlarından kurtarabildiği tüm tavşanları terk edilmiş bir madende toplamak ve özgürce yaşayacakları bir dünya inşa etmek isteyen Musa’nın hikayesini anlatıyor.
Seyfettin Tokmak (1978), film ve televizyon eğitimi alanında geniş bir geçmişe sahip, çok yönlü bir Türk yönetmen, görüntü yönetmeni ve film teorisyenidir. Uygulamalı film yapımı ve film denemeleri yazımıyla aktif olarak ilgilenmektedir. Tokmak, çocuklar yararına da kapsamlı çalışmalar yürütmüş, çocuk mülteciler için BM Uluslararası Göç Örgütü’nün çalışmalarına katılmış ve ıslah evlerinde kısa film kursları düzenlemiştir. Çocuklar, mülteci temalı ilk uzun metraj filmi 'Kırık Midyeler' (2011) için de ana karakterlerdir. Bu film, Saraybosna Film Festivali’nde Arte Ödülü’nü kazanmıştır. Belgeselci olarak Seyfettin Tokmak, define avcıları hakkında trajikomik bir film olan 'Rüya Takımı' (2010) ve 'Orient Express' (2011) adlı belgesel serisini, ayrıca çağdaş Türkiye’yi sergileyen 'Türk Arabesk Müziği Tarihi' (2022) belgeselini yapmıştır. Diğer filmleri arasında 'Kırık Midyeler' (2011) ve 'Tavşan İmparatorluğu' (2024) bulunmaktadır.