Yağmur Yörük Yılmaz, “Duvarların Dili Olsa” Adlı Sergisiyle İzmirli Sanatseverlerle Buluştu

y

Plastik Sanatlar Lisans'16 mezunumuz Yağmur Yörük Yılmaz, Duvarların Dili Olsa” adlı sergisinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Eserleri; geleneksel natürmort resim üslubu ile modern duvar illüstrasyonları arasında gerçekleşen bir buluşmayı temsil ediyor.

Hürriyet Gazetesi, ressam mezunumuzun sergisinin büyük beğeni topladığı haberine yer verdi.

Basmane’deki Tarihi Bıçakçı Han’daki sergi 20 Mayıs’a kadar; Commune Art Space’de açılacak serginin ikinci durağı ise 24 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında Commune Art Space’de ziyaret edilebilir.

Yağmur Yörük Yılmaz, İzmir Amerikan Koleji’ndeki lise eğitimini IB diploması ile tamamladıktan sonra bölüm birinciliği bursu ile öğrenim gördüğü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim, Heykel, Seramik Bölümü’nden 2016 yılında derece ile mezun oldu. Aynı zamanda Endüstriyel Tasarım yandal programını da tamamlayan Yılmaz, New York School of Visual Arts sponsorluğunda gerçekleşen Konuk Sanatçı programı kapsamında Çağdaş Sanat eğitimi aldı. İlk kişisel sergisini Manhattan’da açan Yılmaz, 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Yüksek Lisans programına başladı. Ekim 2018’de Philadelphia Mural Arts Organizasyonu’nun duvar resmi eğitim programına burslu davet edilen sanatçı, ‘Toplumsal Duvar Resimleri’ başlıklı uzmanlık programında eğitmenlik ve yeterlik belgelerini tamamladı. 2018 yılında kendi duvar resmi şirketini kuran Yılmaz, çalışmalarına Izmir’deki atölyesinde devam ediyor. Mimarlık ofisleri ve eğitim kurumları ile iş birliği içerisindeki proje bazlı duvar resmi çalışmalarında ekibiyle birlikte yer alan Yılmaz, bu arada Yaşar Universitesi Sanat ve Tasarım bölümünde tezli yüksek lisans programından da mezun oldu. Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Fakültesi’nde Temel Sanat dersi vermeye devam eden sanatçı, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü’nde Sanatta Yeterlik doktora çalışmalarını sürdürüyor.