İrem Taşçıoğlu-Sürdürülebilirliğin Dünü, Bugünü ve Yarını

iz
Nerede

Mavi Salon

Yeditepe Profesyonel '23 Gelişim Programımızın '' Sürdürülebilirliğin Dünü, Bugünü ve Yarını '' başlıklı oturumunun konuğu mezunumuz İrem Taşçıoğlu oldu.

İrem Taşçıoğlu hakkında;

Anadolu Grubu Sürdürülebilirlik Yöneticisi Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden 2011 yılında mezun olan İrem Taşçıoğlu, Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü’ndeki yüksek lisansını, “Kurumsal sürdürülebilirliğin marka yönetimi açısından değerlendirilmesi” konulu tezi ile tamamladı. İş hayatına, Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Genel Müdürlüğü’nde başladı. Sponsorluk, sosyal sorumluluk ve reklam birimlerinde çalıştı.

Daha sonra Ülker’de ilk defa kurulan Sürdürülebilirlik Departmanı’na geçiş yaptı. Sürdürülebilirlik stratejisi ve hedeflerinin oluşturulması, sürdürülebilirlik raporlamasının yapılması, yerel ve uluslararası sürdürülebilirlik endekslerine cevap verilmesi, iç paydaşlara konuyla ilgili eğitim ve çalıştayların düzenlenmesi ile 360 derece sürdürülebilirlik iletişiminden sorumlu oldu. Ülker’deki çalışmaları, Yıldız Holding ve Grup şirketlerine taşıyarak küresel sürdürülebilirlik stratejisini oluşturarak mükemmeliyet merkezlerinin kurulması ile raporlama ve endeks süreçlerini yürüttü. Akkök Holding bünyesinde, 1-14 yaş arasındaki çocuklara eğlenerek öğrenme deneyimi sunan, Meksika merkezli KidZania İstanbul’da 2019 yılında basın iletişimi, dijital medya yönetimi, CEO iletişimi ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını yönetti. Anadolu Grubu’na 2021 yılında, Sürdürülebilirlik Yöneticisi olarak katıldı. Grubun sürdürülebilirlik stratejisi, raporlaması, endekslere cevap verilmesi ve sürdürülebilirlik iletişiminin yürütülmesinde görev alıyor.