Mezun Paneli: 'Eczacılıkta Kariyer'

Nerede

Mavi Salon

Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürlüğü ile Eczacılık Fakültesi iş birliği ile gerçekleşecek olan 'Eczacılıkta Kariyer' konu mezun paneline tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Doç Dr. Etil Güzelmeriç;

2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 3.lük derecesi ile mezun oldu. 2015 yılında doktora tezini ‘TÜBİTAK 2211-A Genel Yurtiçi Doktora Burs programı’ desteği ile Prof. Dr. Erdem Yeşilada ve Dr. Irena Vovk (Slovenya) danışmanlıklarında tamamladı. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı’nda Doçent olarak görev yapmaktadır.

Çalışma alanı ‘doğal kaynaklı bileşenlerin kromatografik analizi’, ‘kromatografik yöntem geliştirme ve validasyon’, ‘biyoaktivite çalışmaları’, ‘nutrasötikler ve gıda takviyeleri’ üzerinedir.

Uluslararası/ulusal bilimsel dergilerde yayımlanmış 33 çalışması bulunmaktadır (Scopus h-index:12).

TÜBİTAK destekli ‘Türkiye ve Slovenya'dan Toplanan Arı Polenlerinin Kimyasal Analizleri ve Farmakolojik Etki Profilleri’ başlıklı 1 uluslararası projede ve ‘Çeşitli Propolis Örneklerinin Kimyasal Bileşimleri, Botanik Kaynakları ve Bazı Biyolojik Aktivitelerinin Karşılaştırmalı Araştırılması’ başlıklı 1 ulusal projede yürütücü olarak yer almış ve projeler başarı ile tamamlanmıştır.

Bu projelerin yanısıra, TÜBİTAK destekli ve diğer projelerde araştırmacı ve danışman olarak yer almaktadır.

Demet Köse Sah;

Ecz. Demet Köse Sah, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 2022 yılında mezun olmuştur. Öğrenciliği boyunca sınıf temsilciliği, TEBGK Fakülte Temsilciliği yapmış, Sanitas YUPSA'da kurucu üyelikten genel sekreterliğe farklı görevlerde yer almıştır. 2021 yılında 4. sınıf yaz stajı için AbbVie Farmakovijilans departmanında çalışmaya başlayan Demet, mezun olana kadar aynı departmanda staj yapmıştır.

Ek olarak, rotasyon kapsamında Klinik Araştırmalar departmanında da stajyerlik deneyimi olmuştur.

Mezun olduktan sonra Ekim 2022 tarihinde AbbVie Farmakovijilans Departmanı'nda Ürün Güvenliliği Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır.

Müge Rodop;

Ecz. Müge Rodop, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2020 yılında mezun olmuştur. Öğrenciliği boyunca eczane eczacılığı ve hastane eczacılığı stajlarından sonra endüstiriyel eczacılık stajlarına devam etmiştir. 2019 yılında Zadevital'de Medikal Departman ve 2020 yılında AbbVie Farmakovijilans Departmanı'nda staj yapmıştır.

Mezuniyetinden sonra, Ekim 2020 tarihinden beri Abbvie Farmakovijilans Departmanı'nda Ürün Güvenliliği Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Ezgi Ecem Akay;

Ecz. Ezgi Ecem Akay, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2021 yılında mezun olmuştur. Öğrenciliği boyunca eczane eczacılığı ve hastane eczacılığı stajlarına devam etmiştir.Mezun olduktan sonra, Ekim 2021 yılında Yardımcı Eczacılığına başlamış ve tamamlamıştır.

Aralık 2022 tarihinden beri Abbvie Farmakovijilans Departmanı'nda Ürün Güvenliliği Uzmanı olarak çalışmaktadır.

Dr. Ecz. Derya Algül Kurçeren;

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2008 yılında fakülte ikincisi olarak mezun oldu. Mezun olduğu sene Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya ve aynı zamanda Kozmetoloji Yüksek Lisansı yapmaya başlayarak akademik hayata atıldı. 2011 yılında yara iyileşmesi üzerine geliştirdiği merhemin in-vitro karakterizasyonu,  in-vivo hayvan çalışmalarını gerçekleştirerek yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Farmasötik Teknoloji Doktora Programı’na başladı. 2015 yılında ‘Biyopolimer ve Biyoseramik Kompozitlerin Hazırlanışı, Karakterizasyonu ve In-vivo Değerlendirilmesi’ isimli tezi başarıyla tamamlayarak doktor ünvanı almaya hak kazandı.

Ulusal ve uluslararası birçok dergide yayını ve atıfları bulunmaktadır. 2017 Aralık’ ta ailesel nedenlerden dolayı akademik hayatına ara verip,  2018 Ocak’ta eczane açmıştır. 5 yıldır eczanesini yürütüp, 2 çocuğuyla ilgilenmektedir.