Zehra Belevi ile Şan Atölyesi

Nerede

Kampüs

Zehra Belevi ile Şan Atölyesi

Doğru Şarkı Söyleme Teknikleri:

“Şarkı Söylemenin Amacı, Anlamı ve Şifası...”

“Sesin özellikleri ve fonksiyonları ile ilgili başlangıç bilgileri”

Atölye Detayları:
1- Doğru şarkı söyleme ile ilgili teknik bilgiler ve çalışmalar.
2-Sesin fonksiyonlarıyla ilgili bilgiler.
3-Kendi ses rengine göre şarkı seçimleri nasıl yapılır?
4-Ses rengine göre ton belirlemenin önemi.
5-Katılımcıların söz veya melodi olarak yaptıkları denemelerin birlikte çalışarak şarkı haline getirilmesi, küçük beste çalışmaları.
6-Şarkı söylerken enstrümana eşlik etmenin önemi ve bunun ile ilgili çalışmalar.

"Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre biraz daha ileri gideceğiz. Egzersizlerimiz ve şarkılar üzerinde çalışmakla birlikte ek olarak neler yaratabiliriz, neler üretebiliriz, kendimizdeki değerleri nasıl keşfedebiliriz... gibi soruların üzerinde duracağız. Daha önce çalışıp bıraktığımız, belki çok önceden yazıp unuttuğumuz bir melodiyi, sözü, şiiri bu çalışmalarımızda uygulamalı olarak değerlendireceğiz. Şarkı söyleme alanımızı biraz genişleteceğiz. Böylelikle hem kendimizi keşfedeceğiz hem de yeteneklerimiz doğrultusunda yapabileceklerimizi araştırıp göreceğiz."

Etkinlik Detayları:

8 ders sürecek program, belirlenen tarihlere göre düzenli olarak devam edecektir. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Katılımcılar, hocamızın yapacağı bir ön eleme ile belirlenecektir. İlk ders 26 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 18:00'de, Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Lütfen etkinlikten 15 dakika önce salonda olunuz.

Zehra Belevi Kimdir?
Zehra BELEVİ, M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Müzikal Bölümü, ilk müzikal mezunudur. Fakülteyi birincilikle bitirmiştir. Londra’da yaptığı müzikal çalışmaların ardından T.C. M.E.B. Pera Güzel Sanatlar’da “Müzikal Şan Hocalığı ve Sahne Dersleri” vermiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iki dönem şan eğitmenliğinden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümü’nde Şan Eğitmenliği yapmıştır. İstanbul Belediyesi Kültür A.Ş.'de Çocuk Korosu'nu kurmuş ve uzun yıllar Koro Şefliği yapmıştır. “Unutursam Fısılda” filminde Hümeyra, Farah Zeynep Abdullah ve Gülizar dizi filminde yine Farah Zeynep Abdullah ile çalışmış, “Aşk Tesadüfleri Sever” filminde Nesrin Cavadzade'ye şan eğitimi vermiştir. Ajda Pekkan, Melihat Gülses, Hüseyin Turan, Şükriye Tutkun, Asena, Uğur Arslan, Zeynep Özyılmazel gibi pek çok sanatçıya şan dersi vermiş, şimdi ise İstanbul'da öğrencileriyle proje çalışmalarına devam etmekte ve öğrencilerine ait pek çok albümün Müzik Direktörlüğünü yapmaktadır.