Dr. Cem Tınaz Yeniden Tennis Europe Yönetim Kurulu Üyesi

a

Sistem Mühendisliği Lisans'05 mezunumuz Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cem Tınaz, Tennis Europe'un  genel kurulunda aldığı 69 oyla sıralamada en yüksek oya ulaşarak Tennis Europe Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçildi ve başkan vekilliğine atandı.

Slovenya’nın Portoroz kentinde düzenlenen 47 ülkeden 140’tan fazla katılımcının katıldığı Seçimli Genel Kurulunda yeniden seçilen mezunumuz Dr. Cem Tınaz'ın aynı zamanda Avrupa Tenis Federasyonu Gelişim Komitesi ve Paydaş Katılımı Çalışma Grubu'nun başkanlığını da yürüteceği belirtildi.

Dr. Cem Tınaz hakkında;

Dr. Cem Tınaz, sporun toplumsal etkisini artırmaya kendini adamış bir spor meraklısıdır. Şu anda Lahey Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde başöğretim görevlisi ve Endonezya Eğitim Üniversitesi (UPI) Lisansüstü Eğitim Okulu Spor Eğitimi Programı'nda yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Dr. Tınaz, alana geniş bir deneyim ve uzmanlık kazandırmayı amaçlamaktadır.

Dr. Tınaz, spor politikası ve geliştirme, sürdürülebilirlik, spor etkinliklerinin mirası ve etkileri konularında uzmanlaşmıştır ve ana uzmanlık alanı spor yönetimidir. Önemli başarıları arasında, IOC Olimpiyat Çalışmaları Merkezi'nden "Başarısız Olimpiyat Adaylıklarının Olumlu Sonuçlarını İnceleme" projesi için 2016/2017 Gelişmiş Olimpiyat Araştırma Bursu'nu alması bulunmaktadır. Uluslararası bilimsel dergilerde ve kitaplarda 30'dan fazla makale ve kitap bölümü yazmıştır.

Dr. Tınaz, şu anda Hollanda'da ZonMW: Spor & Bewegen tarafından Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde finanse edilen dört yıllık bir program olan MOVES'te altı araştırmacıdan biridir. Bu program, üst düzey spor etkinliklerinin toplumsal etkisini daha iyi anlamayı amaçlamakta olup, erişim, algı ve destek; kamu-özel işbirliği; ekonomik etkiler; ve toplumsal etkiler gibi ana araştırma alanlarını kapsamaktadır.

2024 itibarıyla, Tennis Europe'un Başkan Yardımcısı olarak Yönetim Kurulu'nda yer almakta ve organizasyonun Gelişim Komitesi'ne liderlik ederek stratejik karar alma süreçlerine katkıda bulunmaktadır ve tenis topluluğunun büyümesini teşvik etmektedir. Ayrıca, Paydaş Katılım Görev Gücü Başkanı olarak organizasyon içinde işbirliği ve iletişimi artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda, çeşitli spor organizasyonlarına ve federasyonlara bilimsel kanıta dayalı rehberlik sunarak etkili danışmanlık ve araştırma çalışmaları yürütmektedir.

Farklı Avrupa Birliği projelerinde aktif olarak yer alan Dr. Tınaz, deneyimini sporun bilimsel anlayışını ilerletmeye olan bağlılığıyla birleştirerek akademik uzmanlık ile spor geliştirme uygulamaları arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştırmaktadır.