Moda, seyahat, otomobil, teknoloji, iş dünyası, sağlık, spor, sanat, edebiyat, gastronomi ve güncel konular gibi geniş bir yelpazede içerikler sunan Gentleman Dergisi yeni sayısında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans'11 mezunumuz Ömer Bozyap röportajını yayınladı. 'Mühendislikten Şefliğe' başlığıyla paylaşılan röportajda Ömer Bozyap: 'Üniversite dönemimde yurtdışında elektronik mühendisliği bölümünde okuyarak Türkiye'ye döndüm ve elektronikle ilgili bir takım işler yaptım. Daha sonra mutfağı çok sevdiğimi fark ettim. Bir lise arkadaşımın vasıtasıyla da Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nü bitirdim. Sonrasında da mutfak maceram başlamış oldu zaten'
2022 yılında çocukluk arkadaşım ve iş partnerim Gökhan Ciner ile birlikte kurduğu Ocak ve şef Ömer Bozyap sıklıkla dergilere, haberlere başarılı çalışmalarıyla konuk oluyor.
Türkiye’de İş Dünyası dergisine de geçtiğimiz aylarda röportaj veren Ömer Bozyap 'Tarihin gölgesinde bir lezzet durağı' başlığı ile kurdukları mekan olan Ocak hakkında konuşuyor.
2022 yılında çocukluk arkadaşım ve iş partnerim Gökhan Ciner ile birlikte kurduğu Ocak ve şef Ömer Bozyap sıklıkla dergilere, haberlere başarılı çalışmalarıyla konuk oluyor.
Türkiye’de İş Dünyası dergisine de geçtiğimiz aylarda röportaj veren Ömer Bozyap 'Tarihin gölgesinde bir lezzet durağı' başlığı ile kurdukları mekan olan Ocak hakkında konuşuyor.
Kendi sözleriyle Ömer Bozyap,
350 senelik İstanbullu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra yurtdışında elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi aldım. Türkiye’ye dönerek bir mühendislik firması kurduktan sonra bir arkadaşımın önerisiyle o yıl açılmış olan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünde okumaya karar verdim. Okul sürecinde David Shipman gibi kıymetli hocalardan eğitim alırken yönümü gastronomiye çevirdim. Bu konuda daha fazlasını öğrenmek ve deneyimlemek için 60'tan fazla ülkeyi gezdim, araştırmalar yaptım. Alain Ducasse'ın ünlü Le Jules Verne restoranında, Paris'in kalbindeki XV Louis'te ve Osaka'nın deniz ürünleri cennetlerinde de dahil olmak üzere prestijli mekanlarda çalışarak kendimi geliştirmeye devam ettim. Memlekete döndüğümde, unutulmaz bir hamburger deneyiminden ilham alarak ilk burgercimi Göztepe'de kurdum. 18 ay içinde, beş başarılı lokasyona sahip Londra merkezli bir burger zincirine dönüştük. Daha sonra bu markayı devretmeye karar verdim. Amerika'ya yerleşme planları içerisindeyken ilkokul arkadaşım Gökhan Ciner'den gelen teklif üzerine Tarihi Yarımada'da bulunan Sirkeci Regie Ottoman Hotel'in alt katında Ocak Restoran'ı açmaya karar verdik. Çıkış amacımız, köklü bir tarihe sahip olan Türk-Anadolu mutfağının lezzetlerini çocukluğumuzda anneannemizin elinden yediğimiz tariflerle sunmak ve Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığını göstermekti. Açılışımızın 7. ayında, 2023'te gerçekleşen Michelin Guide ödüllerinde öneri restoranlar arasına girdik ve listedeki varlığımız bu sene de devam ediyor. Bu sene de ülkemizde ilki gerçekleşen Gault&Millau ödüllerinde en iyi şef restoranlar arasına girmeyi başardık.