Mezun Röportajı: Ecz. Begüm Özdengülsün

r

Ecz. Begüm Özdengülsün, 2018 yılında Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden birincilikle mezun olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, İşletme alanında yüksek lisansını birincilikle tamamlamıştır. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde Farmakoloji Doktora eğitimine devam etmektedir. Üniversitede öğrenci asistanlığını, ARGEFAR Ürün Geliştirme Laboratuvarında Ürün Geliştirme, FSM EAH’de Klinik Eczacılık ve Novartis’te Ruhsatlandırma stajlarını yaptıktan sonra; Pfizer’de Medikal Departmanda yarı zamanlı çalışmaya başlamıştır. Yine Pfizer’da Onkoloji alanında Medikal Proje Yöneticisi olarak görev aldıktan sonra Onkoloji ve Hematoloji alanlarında Bölgesel Medikal Müdürlük (MSL) görevlerini yerine getirmiştir. Daha sonra Pfizer’da Dahili Uzmanlıklar Medikal Müdürü olarak görevine devam etmiştir.

Şu anda ise Kardiyoloji alanında Kıdemli Medikal Alan Müdürü olarak çalışmaktadır. Pfizer’da çeşitli çevik takımlarda aktif olarak görev almaktadır. Boş zamanlarında spor yapmaktan ve seyahat etmekten hoşlanmaktadır.

Yeditepe Üniversitesi deneyiminizden bahseder misiniz?

Yeditepe Üniversite’sinin yeri bende hep ayrı olmuştur. Aslında bunu söylemek için CV’mde yer alan akademik geçmişime bakmak yeterli olacaktır 😊

Kampüsümüzün imkanları, fakültemin sağladığı yenilikçi yaklaşımlar ve donanımlı akademisyen kadrosu benim için Yeditepe’de geçirdiğim sürecin çok keyifli ve geliştirici olmasını sağlamıştır.

Kariyerinizde Yeditepeli olmanın getirdiği farklar, avantajlar neler oldu?

Özellikle İlaç sektöründe Yeditepeli Eczacı olmanın getirdiği çok farklı avantajlar olduğunu düşünüyorum. Eğitim dilimizin İngilizce olması, aktif bir sürü öğrenci kulübünün yer alması ve hocalarımızın neredeyse hepsinin sektörün çeşitli alanlarında bağlantıları olması sayesinde bizlere karşı olan yol gösterici yaklaşımları benim için Yeditepeli olmanın getirdiği avantajlardır.

Sizce kariyerinizde önemli dönüm noktası ne oldu?

2017 yılında üniversite son sınıftayken Pfizer Medikal’de yarı-zamanlı olarak çalışmaya başlamam kariyerimin önemli dönüm noktasıydı.

Kariyer yolculukları için öğrencilerimize / yeni mezunlarımıza önerileriniz nelerdir?

Kendi bölümleriyle ilgili merak ettikleri alanlarda staj yapmak kendileri için en doğru kararı vermelerine destek olacaktır. Kendilerini ileride nerede görmek istediklerini hayal ederek adım atmalarını tavsiye ederim. Ayrıca sektörün geleceğinde akademik anlamda kendini geliştirmiş kişilerin daha ön plana çıkacağını düşünerek hareket etmeleri önemli olacaktır diye düşünüyorum.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bülten okurlarımızla paylaşmak istediğiniz mesajınız nedir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyerek Cumhuriyet’in ilkeleriyle bezenmiş şekilde daha aydınlık geleceğe gidecek kişi sizlersiniz! Yolunuz hep aydınlık olsun.