Ana içeriğe atla

Mezun Röportajı: Serhat Karslı

s

 

Tarih Lisans'22 mezunumuz Serhat Karslı yeteneklerini, yetkinliklerini ve hobilerini yaptığı işlerde, profesyonel hayatta dengeleyerek, sürdürerek kariyer hayatına devam ediyor.  Bluearf-Data Analist olan Serhat Karslı İTÜ A Capella-Conductor & Art Director olarak karşımıza çıkıyor.

Kendisi ile yaptığımız röportajda üniversite hayatının, kendisinin çok yönlü yapısını desteklediği anlaşılan mezunumuz kendi ifadeleri ile sorularımızı cevapladı;

Yeditepe Üniversitesi deneyiminizden bahseder misiniz? 

Gençlik yıllarımın önemli bir kısmını İstanbul'un karmaşasından uzak, yemyeşil bir kampüste geçirmiş olmak gerçekten mutluluk verici. Yeditepe Üniversitesi kampüsünde var olan kulüp, müzik, spor vs. gibi alanlardaki imkanları sonuna kadar kullanmaya çalıştığımı söyleyebilirim. Akademik açıdan ise sosyal bilimler alanında Türkiye'nin önde gelen birçok akademisyeninden ders almış olmak, perspektifimi oldukça geliştirdi. 

Kariyerinizde Yeditepeli olmanın getirdiği farklar, avantajlar neler oldu?

Bir Yeditepeli olarak aldığım çeşitli derslerin yanı sıra kulüp faaliyetlerinde oldukça aktif bir şekilde yer alma imkanı buldum. IEEE Women In Engineering kulübündeki Sanat Koordinatörlüğü tecrübemde çoğu mühendis birçok farklı alandan insanla tanışma imkanı buldum. Daha sonrasında ise Müzik Kulübü Başkanlığı ve Koro Sorumluluğu gibi sanat alanında yöneticilik kabiliyetimi geliştireceğim alanlarda yer aldım. Bu deneyimler, ileriki yıllarda geliştirdiğim projelere önayak oldu. Yeditepe Üniversitesi'ndeki kulüp imkanlarının doğru bir şekilde değerlendirildiğinde oldukça olumlu etkileri olduğuna inanıyorum.

Sizce kariyerinizde önemli dönüm noktası ne oldu?

Kariyerimdeki ilk önemli dönüm noktası, Yeditepe Çoksesli Korosu'nda korist olarak yer almak ve koro kültürüyle tanışmak oldu. Çoksesli koro müziğine adeta tutkuyla bağlandım ve hiçbir dönemimde bu tutkudan kopamadım. Yeditepe Çoksesli Korosu yalnızca müzikal olarak değil Koro Sorumluluğu yaptığım dönemde yönetimsel açıdan da hayati tecrübeler kattı.

İkinci dönüm noktam ise Erasmus+ programı ile Barcelona'ya gitmem oldu diyebilirim. UAB isimli üniversitede aldığım tarih, sanat tarihi, coğrafya gibi derslerin yanı sıra koro müziği üzerine aldığım eğitim benim için oldukça önemliydi. Üniversitedeki eğitimimin yanı sıra şehir merkezinde bir Katalan korosuna girmek ve onlarla birlikte festivallere gitmek adata çığır açıcı bir deneyimdi. Barcelona'da gördüğüm bütün koro kültürü unsurlarını Yeditepe'ye ve İstanbul'a taşımak için oldukça heyecanlandığımı hatırlıyorum.

Kariyer yolculukları için öğrencilerimize/yeni mezunlarımıza önerileriniz nelerdir?

Akademik başarının üniversite hayatının devamı için temel unsur olduğu aşikar. Ancak akademik başarının yanı sıra üniversite hayatı boyunca kulüp faaliyetleriyle edinilen çevre ve deneyimin kariyer boyu etkisinin olumlu olacağına inanıyorum. Bu nedenle ilgi alanına göre kulüp faaliyetlerinde aktif olmanın hem akademik başarıya uzun vadede katkı vereceği hem de kişisel gelişimi hızlandıracağı görüşündeyim.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bülten okurlarımızla paylaşmak istediğiniz mesajınız nedir?

Yeditepe deneyimim boyunca birçok farklı alanla ilgilenen insanla tanışma imkanı buldum. Bazıları oldukça sıradışı işler yaparak herkesi şaşırttı. Bu bağlamda; Cumhuriyetimizin 100.yılında bu topraklarda hangi işle uğraşıyorsak olalım severek ve hakkını vererek yaptığımızda ancak bu asırlık coşkuya ortak olabileceğimize inanıyorum.