Şebnem Ünlüişler Röportajı

ş

Genetik ve Biyomühendislik''12 mezunumuz Şebnem Ünlüişler Harvard Üniversitesi’nde yaptığı stajının ardından İstanbul’da önde gelen kuruluşlarda, DNA ve genetik üzerine çalıştı. Daha sonra İngiltere’ye giden Şebnem Ünlüişler, halen Londra Rejeneratif Enstitüsü’nde (London Regenerative Institute) uzun ömür araştırmaları bölümünün şefi olarak görev yapıyor.

Daily Mail gazetesinde araştırması haber olan Şebnem Ünlüişler ile biz de Yeditepeli olmayı ve kariyer yolculuğunu konuştuk.

Yeditepe Üniversitesi deneyiminizden bahseder misiniz?

Yeditepe Üniversitesi'nde genetik mühendisliği ve biyomühendislik alanında eğitim aldım. Bu süreçte, nitelikli öğretim kadrosu ve modern laboratuvar olanaklarıyla donatılmış bir ortamda öğrenim gördüm. Özellikle pratik deneyim kazanma fırsatı, teorik bilgilerimi uygulamaya dönüştürme konusunda büyük bir avantaj sağladı.

Kariyerinizde Yeditepeli olmanın getirdiği farklar, avantajlar neler oldu?

Yeditepe Üniversitesi mezunu olmanın getirdiği prestij ve kaliteli eğitim, kariyerimde beni öne çıkaran unsurlardan biri oldu. İyi bir akademik temel ve sektöre yönelik pratik bilgiler, iş dünyasında başarılı olmamda önemli bir rol oynadı. Ayrıca, üniversitenin sağladığı network imkanları da kariyer gelişimime katkı sağladı.

Sizce kariyerinizde önemli dönüm noktası ne oldu?

Kariyerimdeki önemli dönüm noktalarından biri, öğrenmeye ve gelişmeye olan tutkumu sürdürmemdi. Özellikle hocalarımın referansıyla gittiğim Harvard-MIT Health Science and Technologies’de geçirdiğim zaman ve kazandığım deneyim kariyerimde çizmek istediğim yolu belirlememi sağladı. Ayrıca, bir çok projede liderlik yapma fırsatı da benim için kariyerimin dönüm noktalarından biriydi.

Kariyer yolculukları için öğrencilerimize/yeni mezunlarımıza önerileriniz nelerdir?

Öğrencilere ve yeni mezunlara, meraklarını ve tutkularını takip etmelerini öneririm. Sürekli öğrenmeye açık olun, sektördeki gelişmeleri takip edin ve ağınızı genişletin. Aynı zamanda, zorlukları fırsata çevirebilen bir bakış açısı geliştirmek de önemlidir. Unutmayın ki, hiçbir deneyim kötü değildir ve hepsi sizi bir adım daha ileri taşıyabilir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında bülten okurlarımızla paylaşmak istediğiniz mesajınız nedir?

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bağımsızlık ve modernleşme mücadelesini bir kez daha hatırlamak önemlidir. Atatürk'ün ilke ve devrimleri, bilimin ve eğitimin önemine vurgu yapmaktadır. Genç nesiller olarak, bu değerleri benimseyerek, bilim ve teknolojiye olan ilgimizi sürdürmeli, ülkemizi daha da ileri taşımalıyız.