Gamze Cizreli
BigChefs-Kurucu
Gamze Cizreli Diyarbakır’lıdır. ODTÜ İşletme Fakültesi mezunudur. 3 yıl Ankara’da Savunma Sanayi’nde faaliyet gösteren bir şirkette kurumsal hayatı deneyimledikten sonra, girişimci ruhuna teslim olmuştur. 1993-2005 yılları arasında, henüz Ankara’da örneği yokken, çok farklı konseptlerde birçok gastronomi markasını Ankara’ya kazandırmıştır. 2007 yılında tüm bu markaları geride bırakarak öz kaynaksız, tamamen banka kredisi ve ileriye dönük ödeme planları dahilinde BigChefs Cafe-Brasserie markasını kurmuştur. Bugün BigChefs, 7 ülkede toplam 74 şube ve 4000 çalışana ulaşmıştır. Gamze Cizreli, özellikle son yıllarda BigChefs’in büyüme hedeflerinin yanı sıra; sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermiştir. Hayata geçirdiği “Toprağın Kadınlarından Sofralara Projesi” ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşma şansına sahip olmuştur. 2030 Sürdürülebilirlik Amaçlarının beşinci maddesi; Cinsiyet Eşitliği, onikinci maddesi Sorumlu Üretim, Tüketim ve onüçüncü maddesi İklim Değişikliği için çeşitli projeler geliştirerek bu dünyanın bu hedeflere ulaşması için büyük çaba göstermektedir. Gamze Cizreli, restoran işletmeciliğinin yanı sıra ODTÜ İşletme fakültesinde “Girişimcilik” dersleri vermiştir. Dönemsel olarak çeşitli dergi ve gazetelere gurme ve seyahat yazıları yazmıştır. Bir dönem Kiss FM’de pazar sabahları müzik, sanat ve edebiyat üzerine radyo programı yapmıştır. 2010 KAGIDER ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen "Kadın Girişimcisi" yarışmasında Türkiye 1.’liğini kazanmıştır. 2011, 2013 ve 2017 yıllarında Ekonomist Dergisinin düzenlediği “Yılın İş İnsanları” yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödüllerini almıştır. En son olarak da Fast Company tarafından “Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Liderleri” arasına seçilmiştir. KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) ve TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri) başta olmak üzere olarak çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır. Oğul ve Ali adında iki çocuk annesidir.