Meriç Aktaş Ateş, “Genç Buluşmalar” Sergisinin Kuratörlüğünü Üstlendi

k

Sanat Yönetimi Lisans’03, Plastik Sanatlar Lisans’03 ve Sanat Yönetimi YL’09 mezunumuz Meriç Aktaş Ateş, kuratör olduğu sergide Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 41 sanatçı adayının yaklaşık 80 eserinin yer aldığı “Genç Buluşmalar” sergisini, 13 Haziran -21 Temmuz 2024 tarihleri arasında kamusal sergi alanı Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ tarafından düzenlenen sergi ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan mezunumuz, Genç Buluşmalar'ın bu yıl ikinci kez düzenlendiğini aktararak, "Her ikisinin de küratörlüğünü yapmak benim için büyük bir mutluluk. Sergiyi geçtiğimiz ay Artcontact Sanat Fuarı'nda, şimdi ise Taksim Sanat'ta sergileme imkanına eriştik. Türkiye'nin dört bir tarafındaki güzel sanatlar fakülteleriyle diyaloğa geçerek başladık hikayemize ve bu süreçte çok kıymetli hocalarımızın desteklerini aldık. Hocalarımız değer verdikleri öğrencilerin dosyalarını bizlerle paylaştılar. Bizde bunların içerisinde bir seçki yaptık." diye konuştu. Ateş, sergiye dair şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz sergiyle birlikte yeni kuşağın dertlerinin ne olduğunu net bir şekilde hissetmiş oluyoruz. Onlar toplumsal değerlere çok önem veriyorlar. Yaptıkları her iş mutlaka hayata dokunan bir noktada yer alıyor. İklim krizinden çevreye, ölümden toplumsal ilişkilere kadar çok esaslı konulara değinen eserler var sergimizde. Sergiye katılan gençler, farklı alt disiplinler ve kavramsal çerçeveden yola çıkarak ve farklı materyaller kullanarak 'toplumsal değerler' noktasında ortaklaşıyorlar. Bizim en önemsediğimiz noktada bu."

Genç Buluşmalar" sergisi, 21 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.