Mezun Söyleşi: 'Rumeli Göçmenleri'

Nerede

Hukuk Z07

Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı 2015 mezunumuz Nagehan Kruç Şeremet, 'Kerpiç Reçeli' adlı kitabını yayınladığında okurları Üsküp’ten İstanbul’a uzanan bir zaman yolculuğuna çıkardı.

Günümüzde daha da üzerinde durulan göç konusuna bir gerçek hayat hikayesi içeren bir kitap kazandırdı. Mezunumuz 'Rumeli Göçmenleri' konusunu öğrencilerimizle konuşacak. Sosyal Bilimler Kulübü ile Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürlüğü'nün söyleşisine tüm öğrencilerimiz davetlidir.

Nagehan Kruç Şeremet hakkında;

3 Ekim 1990 tarihinde Beyoğlu'nda doğdu. Edebiyat ve yazma ilgisi ortaokul çağlarında başladı lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde tamamladı ilk oğlunun doğumundan sonra 'Çocuk Gelişimi' alanına ilgi duydu ve bu alanında 2. lisans eğitimini tamamladı. Öğretmenlik mesleğini sürdürdüğü yıllarda ilçede yapılan yarışmalar neticesinde bir yıl anı türünde, diğer 2 yıl ise şiir alanında ödüller aldı. Balkan göçmeni bir ailenin son kızı olma duygusunun sorumluluğu ile büyüklerinden işittiği anıları yeniden kurgulayarak romanlaştırdı.
Kırklareli Üniversitesi Enstitüsü'nde, Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir her türlü yazılsal metni ilgiyle okuyarak gündemi takip eder ve yazmayı sever