Begüm Alıcı, ‘One Young World Ambassador’ Oldu

b

2016 Endüstri ve Sistem Mühendisliği onur dereceli mezunumuz Begüm Alıcı, ‘One Young World Ambassador’ oldu.
One Young World Konferansları, dünyanın dört bir yanından genç liderlerin bir araya gelip, toplumsal, ekonomik ve çevresel sorunlara çözümler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenir. "One Young World Ambassador" ise bu konferanslarda seçilmiş veya katılım göstermiş genç liderlerdir ve kendi ülkelerinde veya dünya genelinde değişim yaratmak için çalışan, sosyal etkisi olan projeler yürüten kişiler olarak bilinirler.
Begüm Alıcı, Nestlé Türkiye sponsorluğuyla 2022 Eylül’de Manchester Zirvesi, 2023 Ekim’de Belfast Zirvesine katılarak One Young World Ambassador oldu. 2022’de ayrıca temsilci seçilerek tüm Türkiye’yi bayrağımızı sahnede taşıyarak temsil etti.
Mezunumuzu ve projelerinde çalıştığı tüm ekip arkadaşlarını tebrik ederiz.

Begüm Alıcı hakkında;

Şubat 1994’te İstanbul’da doğdu. Özel Anakent Anadolu Lisesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra, 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde lisans eğitimine başladı. Üniversite hayatı boyunca Anadolu Hayat Emeklilik, Pimapen, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Ve Eczacıbaşı Baxter’da staj programlarını tamamladı. YUSES (Yeditepe University Industral and Systems Engineering Society)’te dört yıl boyunca aktif yer aldı ve 2015’te Kariyer Departmanı Lideri olarak Ne İş Olsa Yapar Mıyım? Etkinliğini takımıyla birlikte başlattı. Aynı zamanda Latin Dansları Kulübünde de aktif yer alarak üniversite dans festivallerinde Yeditepe Üniversitesi’ni temsil etti. 2016’da Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünden onur derecesiyle mezun olduktan sonra Nestlé Türkiye’de NESCAFÉ Talep ve Tedarik Planlama Ekibinde uzun dönem stajına başladı. Mart 2017’de Nestlé İş Mükemmelliği Uzmanı, Mart 2020’de BT İş Analisti ve Ağustos 2022’de Ürün Yöneticisi olarak terfi ederek meslek hayatına Dijital Dönüşüm Departmanında devam ediyor. Nestlé Türkiye bünyesinde katılarak kazandığı sürdürülebilirlik proje yarışması sayesinde Nestlé Türkiye sponsorluğuyla Eylül 2022’de One Young World Manchester Zirvesi’ne katıldı ve akabinde ömür boyu One Young World Elçisi olarak atandı. Zirvede Türkiye için bayrak taşıyıcısı seçilerek ülkemizi, genç nesli ve bayrağımızı sahnede temsil etti. 2023 Ekim’de de One Young World Belfast Zirvesi’ne katılarak sürdürülebilirlik alanında proje ve çalışmalarını sürdürmeye devam etti.