Mezunumuz Kağan Aksın BASE'23 Sanatçıları Arasında

base

BASE, yeni mezun sanatçı adaylarını kamu, sanat sektörü, yaratıcı endüstriler ve medya ile buluşturmayı hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl 13-17 Aralık tarihleri arasında yedincisi gerçekleşecek olan BASE 2023’te yeni mezun 120 sanatçı adayının farklı disiplinlerde 130 eseri sergilenecek.

Bu sanatçıların arasında olan 2023 Görsel İletişim Tasarımı mezunumuz Kağan Aksın, BASE ekibine, hobisini, ilgi alanını mesleğe dönüştürmenin güzel örneklerden biri olarak kendi deneyimini aşağıdaki yazıdaki gibi anlattı.

'İlk okul zamanlarımdan beri sürekli olarak kendimle bir yarış içerisindeyim. Kendime, hep bir sonraki basamağı hedef gösterip o basamağı tırmanmam gerektiğine inandım. İyi ki de böyle yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.

Ben daha 4-5 yaşlarımdayken bilgisayar ile tanıştım. İlk başlarda her küçük çocuğun yaptığı gibi oyunlar oynayıp neşeli vakitler geçirdim. Daha sonra “Acaba bununla daha neler yapabilirim?” dediğim gün 13-14 yaşlarımdaydım. Basit kodlamalarla web siteleri, bilgisayar programları üretmeye başladım. Tutku doluydum ve çok keyif alıyordum. Bir süre sonra bu hevesim geçti ve Lise hayatımın son senesinde Görsel sanatlar ile tanıştım.

Ailem benim bilgisayar, yazılım mühendisliği gibi bölümleri okuyacağımı zannederken ben Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünü tercih ettim ve kendimi pekiştirmeye devam ettim.

Birinci Sınıftan bu yana Fotoğrafçılık, Grafikerlik, Video editörlüğü gibi farklı farklı işler peşinde koşmaya başladım. Son senemde işlerime bir dur deyip farklı bir şey yapmam lazım diyerek, başımın girdiği en keyifli ve zorlayıcı yani Nimbus Projesi’ni hayata geçirdim