Ah Gözel İstanbul: Film Gösterimi ve Söyleşi

Ah Gözel İstanbul
Söyleşi & Film Gösterimi

Kadim şehir İstanbul'un çok yönlü mimari ve sanatsal tarihini keşfedeceğimiz bir yolculuğa çıkmak ister misiniz?

Yönetmenliğini Zeynep Dadak'ın yaptığı Invisible To The Eye, Eremya Çelebi Kömürciyan'ın "İstanbul Tarihi: Onyedinci Yüzyılda İstanbul" kitabından esinleniyor. Günümüzün modern İstanbul'unda, bu özel güzergahın izini sürüyor. Orijinal adıyla Ah Gözel İstanbul, Kömürciyan’ın seyretme, izleme ve bakma zevkleriyle geliştirdiği zamanının ötesindeki ilişki üzerine düşünen yaratıcı bir belgesel.

Film gösterimimiz, İstanbul'un ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern'de gerçekleşecek.

Ah Gözel İstanbul’u seyrederek, İstanbul'un görsel seyahatnamesine tanık olacağız. Gösterimin ardından, Mimarlık Bölümü Dekanımız Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ile Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Marcus Graf, mimari ve sanatsal açıdan belgeseli değerlendirecek.

Etkinlik günü 09:30'da Rektörlük önünden servisimiz kalkacaktır. Etkinliğimiz 11.00'da başlayacaktır. 15.30’da kampüse dönülecektir.

Zeynep Dadak Kimdir?
Marmara Üniversitesi Radyo-TV-Sinema Bölümü’nde lisans, Bilgi Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. New York Üniversitesi Sinema Çalışmaları Bölümü’nde doktorasına devam ederken, müzik videosu, kısa belgesel ve film yapmaya devam etti. 2013 yılında "Mavi Dalga" adlı ilk uzun metraj filmini Merve Kayan’la birlikte yazıp yönetmiştir. 2020 yılında "Ah Gözel istanbul" belgeseliyle ilk uzun metraj belgesel çalışmasını yapmıştır.

Etkinlik kuralları:
*Formu dolduranlar arasından çekilişle belirlenen kişilere onay maili atılacaktır.

*09:15’te Rektörlük önünde hazır olunuz. Servis tam 09:30'da kalkacaktır.

*Servisimiz Yeditepe Üniversitesinden kalkıp, Yeditepe Üniversitesine geri dönecektir.